Vasa reklama na svilinkovi.com

Makarska info


Kako god prišli Makarskom primorju pred nama je velicanstveni dar prirode - monumentalna planina Biokovo u svekolikoj svojoj impresivnoj velicini i ljepoti, što se izdiže iznad Makarske rivijere kao nepremostiv zaštitnik svih naselja u njegovu podnožju i turistickih mjesta uz obalu koja su poput blistave, biserne ogrlice u njegovu podnožju.

Dolazak brodom na Makarsku rivijeru nezaboravan je doživljaj. Tako su u pravilu pristizali do pocetka 60-ih godina putnici i turisti i uživali u krajoliku, približavajuci se obali i pristaništima. Od izgradnje turisticke jadranske ceste 1965., a osobito posljednjih godina sve više taj užitak dolaska s mora imaju turisti – nauticari, koji se odmaraju u starim portima, mandracima ili u novoizgradenim lucicama i marinama.

Kopnom se na Makarsku rivijeru s jugoistoka ulazi od Ploca prolazeci Bacinska jezera i stize se nakon 12 km u prvo mjesto Makarske rivijere, Gradac. Sa sjeverozapada se na Makarsku rivijeru stiže iz smjera Omiša kod prijevoja Dubci, gdje preko Prisika (305 m) dolazi i cesta iz unutrašnjosti od Šestanovca. Dolazak preko Biokova od Vrgorca posebno je dojmljiv i neponovljiv prizor kada se poslije razigranog krševitog Biokova otvori obzor i velicanstven pogled na Rivijeru u svoj njenoj ljepoti, od Drašnica, preko Podgore, Tucepa, Makarske, Brela sve do Splita, na otoke Brac, Hvar , Korculu i poluotok Pelješac. Kako god prišli Makarskoj rivijeri uvijek vidimo stara naselja pod liticama i obroncima Biokova, još sacuvanu seosku arhitekturu, stare kuće i konobe, a uz obalu turisticka mjesta s novim hotelima, kucama, vilama, skladno uklopljenim u stara ribarska i težacka naselja u kojima pulsira novi suvremeni život u skladu s naslijeđem predaka.
http://www.makarskainfo.com/
Error connecting to mysql